понеділок, 30 березня 2020 р.

30.03.2020



Читання


тема: " Я все зможу" ( за  Дж. Мур-Маллінос)с. 115 підручника ( 1 частина тексту)


Здорова людина має багато бажань. Вона хоче вчитися, працювати, спілкуватись з друзями, відвідувати театри, кінотеатри, спортивні секції. У неї бадьоре самопочуття, веселий настрій, є бажання творити: писати вірші, малювати.
-  Гострий зір, слух, можливість вільно рухатися – усе це здорові люди зазвичай сприймають як належне. На жаль, дехто народжується з вадами зору, слуху, опорно-рухового апарату або набуває їх унаслідок травми чи захворювання.
- Буває й так, що деякі люди від народження або через перенесену хворобу не мають усіх складових здоров’я. Цих людей ми можемо зустріти  на вулиці, в лікарні, в родині, в навчальному закладі. Для них складними можуть бути навіть ті прості дії, на які здорова людина не звертає увагу. Наприклад таке: як зійти або піднятися сходами, зайти в автобус або тролейбус, перейти дорогу, здобути інформацію тощо? 
Такі люди не можуть самостійно повністю забезпечувати себе у щоденному житті. Тому їх називають людьми з обмеженими можливостями. Оскільки вони мають додаткові потреби у догляді та піклуванні, їх ще називають людьми з особливими потребами.
Діти, які мають фізичні та інші недоліки, мають право на особ­ливу увагу та піклування дорослих і держави. Про це записано у Конвенції про права дитини.
 Дуже важливо, щоб ці люди відчували себе потрібними суспільству. Тому важливо їх заохочувати до активного способу життя, допомагати їм долати труднощі, щоб вони відчували себе повноправними членами суспільства.

Перегляньте мультфільм "Солов'ятко з одним крилом"


Такі можуть стати прикладом, взірцем і для багатьох здорових, тому що вони цінують життя, кожну його хвилинку, які своєю сміливістю, наполегливістю, життєлюбністю показують нам, як потрібно жити.

Прочитайте першу частину тексту на с. 115 підручника. 

Дайте відповіді за прочитаним.
Код доступу 698423
Попросіть учнів використати цей код,
відкривши посилання
join.naurok.ua


 Всі ми однакові перед Богом! І ми повинні поважати, цінувати людей, піклуватися про тих, хто чимось обділений, кому в житті пощастило менше, ніж нам.


_______________________________________________________________________________

Я досліджую світ 

тема :" Які митці прославили нашу Україну?"

Опрацюй матеріал підручника, с. 99





Немає коментарів:

Дописати коментар